Visie

In het algemeen gaan wij uit van een veelzijdige ontwikkeling waar alle hoofdspelsituaties (service, return op service, baselinespel, spelen tegen de netspeler en oplopen + netspel) binnen het enkel en dubbelspel in een tennisseizoen aan bod zullen komen. Binnen de hoofdspelsituatie zal de ontwikkeling van de mentale, technische, tactische en conditionele vaardigheden een belangrijke rol spelen. Het spelen van wedstrijden wordt uiteraard het belangrijkste doel. Dit kan natuurlijk op zowel recreatief als op prestatieniveau.  

Als trainers zijn wij erg betrokken bij de leerlingen en zullen we ongeacht leeftijd (5 jaar of ouder) en/of niveau de leerlingen enthousiast maken, om hen zo de liefde voor het tennisspel bijbrengen.    

Tennisschool Zwolle is voorstander van het gebruik van aangepaste materiaal en afmetingen van de tennisbanen tijdens de lessen van de jongste jeugd (rood/ oranje en groen)

Omdat de kinderen onvoldoende kracht bezitten leidt het gebruik van gewone tennisballen in het algemeen tot het ontwikkelen van een gebrekkige techniek. Ook het spelen op tennisbanen met de reguliere afmetingen en een standaard hoogte van het net is niet bepaald bevorderlijk voor de optimale ontwikkeling van de basistechniek. Wat wij verder belangrijk vinden is een heldere communicatie tussen ons en de ouders met betrekking tot de lessen, competitie en toernooien.